În urma controalele făcute de medicii veterinari din cadrul comandamentului sezon estival 2019, săptămâna trecută, au fost constatate numeroase nereguli și au fost aplicate  amenzi în valoare de 225.000 de lei,  o unitate a fost închisă, iar la o alta s-a suspendat activitatea.

Conform unui comunicat al ANSVSA medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat în săptămâna 19.08.2019 – 25.08.2019, în stațiunile de pe litoral 215 unități, respectiv: 146 unități de alimentație publică, 7 pizzerii, o cantină, 11 laboratoare cofetărie patiserie, 2 patiserii, 45 de magazine alimentare, un supermarket și o tonetă de înghețată.

În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la: comercializarea către consumatoria produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;nemenținerea 48 de ore a probelor de preparate culinare; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 24 de unități, respectiv  9 restaurante, 4 unități tip fast – food, 3 unități tip bufet, 2 magazine alimentare, un bar, 2 pizzerii, 2 snack baruri și un laborator cofetărie patiserie, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 225.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare 151 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Totodată, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate tip bufet și o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast food.

 

Articolul precedentCetăţean român cu mandat de executare, depistat la PTF Vama Veche
Articolul următorZonele în care se intervine săptămâna aceasta în Constanța