Nouă percheziții domiciliare au făcut polițiștii constănțeni la persoane suspectate de comiterea mai multor infracțiuni de furt și tâlhărie. Prejudiciul produs în urma infracțiunilor a fost estimat la aproximativ 45.000 de lei.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Constanța, cu sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Constanța și al polițiștilor din cadrul Secțiilor 1-5 urbane, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat nouă percheziții domiciliare, pe raza municipiului, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt și tâlhărie. În urma activităților desfășurate, polițiștii constănțeni au reținut în sarcina a patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, toți din municipiul Constanța, comiterea a șapte infracțiuni de furt din locuințe, alte două din societăți comerciale, două infracțiuni de tâlhărie, dintre care una asupra unui taximetrist aflat în timpul serviciului și o infracțiune de furt din auto.

Faptele au fost comise în perioada 5 decembrie 2017 – 1 noiembrie 2018, pe raza municipiului Constanța, iar prejudiciul total, creat în dauna celor 12 persoane vătămate, este de aproximativ 45.000 de lei, constituit din sume de bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, tablete, laptopuri, televizoare LCD, acesta fiind recuperat în proporție de 25 la sută.

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii constănțeni au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Constanța, în sarcina căruia au fost reținute două infracțiuni de tăinuire, acesta fiind bănuit că ar fi achiziționat bunuri, despre care cunoștea că provin din comiterea de infracțiuni, de la tinerii în cauză.

Trei dintre cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, precum și bărbatul, în vârstă de 42 de ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul IPJ Constanța, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentați Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentPSD rămâne fără un consilier local în comuna Costinești
Articolul următorVIDEO/Jucării cu tentă sexuală la un magazin de produse confiscate din Constanța – Update