Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au efectuat nouă percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete, trei bărbați și o femeie fiind plasați sub control judiciar.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant două persoane, o femeie în vârstă de 32 de ani, cu dublă cetățenie română și moldovenească, și un bărbat de 41 de ani, cetățean moldovean, în timp ce transbordau dintr-un autocar, într-un autoturism, 22.000 de țigarete fără timbre de accizare românești. Potrivit anchetatorilor, cei doi intenționau să comercializeze țigaretele pe raza județului Constanța.

Ulterior, polițiștii au desfășurat nouă percheziții pe raza județului Constanța, la domiciliile a doi bărbați, cu vârste de 57, respectiv 60 de ani. Astfel, au mai fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, 1.320 de țigarete de diverse mărci, fără timbru de accizare românesc, precum și bani, în lei şi în valută. În urma perchezițiilor a fost indisponibilizat și un autoturism.

Polițiștii constănțeni au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de trei bărbați, iar la data de 26 februarie au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a luat măsura controlului judiciar. De asemenea, femeia de 32 de ani a fost plasată sub control judiciar.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Articolul precedentNou protest al procurorilor constănțeni față de modificările aduse legilor justiției
Articolul următorPescador turcesc, surprins la braconat în Marea Neagră, urmărit cu focuri de armă de o navă a Poliţiei de Frontieră