Poliţiştii din Călărași, cu sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române, efectuează, în această dimineață, opt percheziții în județele Ialomița, Constanța, Ilfov, Giurgiu şi Iași,  într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cinci mandate de aducere vor fi puse în executare.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2016, reprezentanţii unor societăţi comerciale, cu sediul pe raza județului Călărași, ar fi înregistrat fictiv achiziții de bunuri, în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei, de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale”, arată IPJ Călărași.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 550.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 3.000.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La acţiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din Ialomița şi Iași.

Articolul precedentTrafic restricționat pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa
Articolul următorJandarmii constănțeni donează sânge pentru semenii lor