mascati_politie

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanța, au efectuat, joi, opt percheziții domiciliare la sedii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale de comisionariat vamal, precum și la domiciliile administratorilor societăților aflate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța.

Din cercetări a reieșit că, în luna aprilie a anului 2019, mai multe persoane ar fi folosit, fără drept, numele de utilizator și parola alocate unui lucrător vamal pentru a accesa un sistem informatic privind tranzitul de mărfuri pe teritoriul Uniunii Europene. Ulterior, aceștia ar fi confirmat fictiv, în sistem electronic, o operațiune de tranzit vamal ce viza un transport de țigări – două containere, expediat într-un stat non-UE, cu destinația portul Constanța.
Prin activitatea infracțională, respectiv stingerea fictivă a tranzitului vamal, țigările ar fi intrat pe teritoriul Uniunii Europene și ar fi fost comercializate ilicit, fără a fi plătite taxe vamale, accize și T.V.A. aferente.

În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate, pentru cercetări, 57 de harduri externe, șase terminale mobile, două laptop-uri, trei tablete, cinci carduri de memorie, cinci cartele telefonice, nouă stick-uri USB și patru floppy disk-uri.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, accesul ilegal într-un sistem informatic și contrabandă.

Articolul precedentPolițist local, filmat în stare avansată de ebrietate
Articolul următorȘase fete obligate să se prostitueze, eliberate de poliţiştii constănțeni