„Baseball, Cupa României”, „Mișcarea pentru toți” și „Trofeul Jackie Robinson” sunt evenimentele sportive care vor marca, weekend-ul viitor, Constanța.

Manifestările sportive vor debuta vineri, 10 mai, ora 09:00 cu meciurile de baseball din Cupa României. Sâmbătă, 11 mai, la ora 11.00 va începe meciul-eveniment de baseball între echipa SUA, reprezentată de militarii americani din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, și echipa națională de baseball a României. Trofeul Jackie Robinson a ajuns deja la cea de a treia ediție în Constanța. Meciul celebrează 72 de ani de când legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a devenit un nume de referință pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar și pentru promovarea diversității și toleranței. Meciul este organizat de Primăria Constanța, Ambasada SUA și Federația Română de Baseball și Softball.

La ora 13.00, va începe prima ediție a „Mișcării pentru toți”. Stadionul „Gheorghe Hagi” va deveni o mare arenă în care se vor desfășura, simultan, zeci de competiții din discipline sportive diferite: atletism, baschet, box, gimnastică, haltere, handbal, karate sau scrimă. Vor participa sportivi de la cluburile constănțene, foști sportivi de mare valoare, medaliați olimpici, mondiali și europeni, dar și antrenori din Constanța. Inedit este faptul că lor li se poate alătura orice constănțean, copil, părinte sau bunic. Toți cei care iubesc mișcarea și care doresc să desfășoare activități fizice în aer liber, să învețe tainele sporturilor și să se relaxeze sunt bineveniți.  Ziua va fi încheiată cu alte două meciuri de baseball din cadrul Cupei României.

Toate manifestările sportive vor avea loc pe stadionul „Gheorghe Hagi”, intrarea este liberă, iar spectacolul, garantat.

Articolul precedentNava-Școală „Mircea”, marș aniversar la împlinirea a 80 de ani
Articolul următorFOTO| Vișniec, Labiche și Beaumarchais pe scena Teatrului de Stat Constanța