Patru cetățeni afgani au fost descoperiți în timp ce încercau să intre ilegal în țară, pe la Negru Vodă, ascunși într-un camion condus de un cetățean turc. Cazul a fost preluat de către polițiștii de frontieră bulgari pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Potrivit Gărzii de Coastă, în punctul de frontieră comun Negru Vodă – Kardam din județul Constanța s-a prezentat, joi, pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean turc, în vârstă de 61 de ani, care conducea un camion marca DAF cu semiremorcă, înmatriculat în România. „Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a procedat la verificarea mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea concentrației dioxidului de carbon, care a indicat valori ridicate. Astfel, s-a efectuat un control amănunțit asupra semiremorcii camionului, în interiorul acesteia fiind descoperite, printre marfă, patru persoane”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, fără documente de identitate asupra lor, care au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din Vestul Europei. Șoferul mijlocului de transport a declarat că nu avea cunoștință despre prezența persoanelor descoperite de către polițiștii de frontieră în semiremorca camionului.

În baza acordului româno – bulgar, cazul a fost preluat de către autoritățile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentSute de mii de țigarete descoperite la doi contrabandiști din Constanța
Articolul următorVIDEO/ Un mort în urma unui accident rutier în care a fost implicat și un camion