Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat doi cetăţeni români care au încercat să  introducă ilegal în țară 144 flacoane parfum, susceptibile a fi contrafăcute și peste 240 grame bijuterii din aur și argint, fără documente legale .Bunurile, în valoare de aproximativ 29.110 lei, au fost confiscate.

În data de 10.08.2019, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche,în urma controlului pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România, au descoperit, ascunse, 144 flacoane parfum, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, aparțineau unui cetățean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Galați, fără a deține documente legale pentru acestea Bărbatul a declarat că le-a achiziționat din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România.

În jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un alt autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Au descoperit, printre bagajele personale ale unei persoane de sex feminin, în vârstă de 62 de ani, domiciliată pe raza județului Galați, 244 grame bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și argint, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase. Persoana  a declarat că a achiziţionat bijuteriile din Turcia, cu scopul de a le face cadou, fără a deține documente legale.

Bunurile, în valoare de aproximativ 29.110 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, bijuteriile urmând a fi predate la Trezoreria Constanța, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și au aplicat o amendă contravențională în cuantum de 5.000 lei.

 

Articolul precedentCetățeni străini salvați pe Dunăre de polițiștii de frontieră
Articolul următorCaniculă pe litoral. Recomandări ISU