Comitetul Local pentru Situații de Urgență Hârșova a luat această măsură pentru a reduce riscul răspândirii noului coronavirus.

„Se interzice grupurilor mai mari de 3 persoane de a staționa pe domeniul public și se recomandă ca staționarea să se facă doar atâta timp cât este necesar pentru rezolvarea unor probleme urgente a măsura având ca scop evitarea contaminării respectiv răspândirii coronavirus ului.”

Se limitează accesul a maximum trei persoane în parcuri, terenuri de fotbal și locuri de joacă pentru copii, pe toată durata stării de urgență. Agenții economici și taximetriștii din Hârșova sunt obligați să ia măsuri de dezinfectare a spațiilor, respectiv a autoturismelor, și de evitare a aglomerării, păstrând distanța de 1,5 -2m.

“Această măsură a fost luată pentru a se diminua riscul răspândirii Covid-19 în orașul nostru. Hotărârea va fi aplicată cu sprijinul Poliției Nationale, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră și Poliției Locale (care pe timpul stării de urgență a fost trecută în subordinea M.A.I.)…

Vă rog pe această cale încă o dată să stați acasă și să ieșiți doar pentru rezolvarea unor probleme urgente a pentru a nu vă expuneți riscului“ a transmis Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.