Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța a pregătit, pentru miercuri, spectacole de toate genurile, pentru toate categoriile de public.

 

Așadar, de la ora 16.30, la Teatrul de Stat, poate fi urmărit spectacolul Reactorului de creație și experiment, „Noi nu, niciodată”.

Sinopsis: „Ți s-a întâmplat vreodată să folosești un argument nepotrivit doar ca să îți demonstrezi punctul de vedere? Ți s-a părut vreodată că unele cuvinte nu sunt chiar ale tale? Ai tras vreodată concluzii greșite? Nici noi… Deconstruind diferite tipuri de discurs, spectacolul încearcă prin (auto)ironie să stimuleze gândirea critică și să suprapună într-un mod ludic planul personal biografic peste unul istoric”.

 

Urmează, de la ora 19.00, Asociația Jamais Vu, care prezintă spectacolul „Cai putere”, un proiect despre prietenie și despre cât rezistă aceasta în condiții de stres… motorizat. „Cai putere“ este o comedie despre un grup de prieteni care urcă în fiecare toamnă o motocicletă Mobra de la parter la etajul 10, pentru a o proteja pe perioada iernii. Evenimentul festiv se transformă într-o degringoladă totală care vorbește despre fragilitatea prieteniilor.

 

De la ora 21.30, la Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Arte dell’Anima prezintă spectacolul „Lettice și Leușteanul”.

Sinopsis: „Lettice & Lovage” spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană, în prezent, ghid turistic, angajat al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), care trebuie să prezinte turiștilor Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) de Spiritul Nimicului, și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului… Căutarea iubirii și a împlinirii în viață, curajul, umorul și creativitatea, arhitectura ca identitate, distrugerea orașelor, importanța istoriei și a teatrului, evadarea în imaginar, frustrarea, durerea, sacrificiul, sunt temele mari ale textului.

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța, ediția a treia, este organizat de Asociația Art Society Center, și se desfășoară în intervalul 1 – 8 septembrie 2018.

Articolul precedentPorți deschise pentru tinerii care vor să îmbrățișeze o carieră în Jandarmerie
Articolul următorSute de componente hidro nedeclarate, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea