Primăria Municipiului Constanța modernizează 57 de cabinete medicale școlare, reamenajarea fiind deja finalizată în 20 dintre acestea.

Potrivit reprezentanților instituției, lucrările efectuate au fost complexe. Au fost schimbate instalațiile electrice și sanitare, a fost montat linoleum antibacterian, s-au înlocuit geamurile și ușile, iar spațiile au fost dotate cu mobilier medical nou și lămpi antibactericide utilizate pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi cu încărcătură microbiană mare prin intermediul radiațiilor ultraviolete. „Nimic nu este mai important decât sănătatea copiilor noștri și, așa cum am promis, a fost și va rămâne o prioritate asigurarea accesului tuturor elevilor din școlile și liceele constănțene la servicii medicale de calitate”, a precizat primarul Decebal Făgădău.

Toți preșcolarii și elevii beneficiază, în mod gratuit, de tratamente de specialitate în aceste cabinete medicale din municipiul Constanța.

Anul trecut, Primăria Municipiului Constanța a renovat și modernizat toate cele 14 cabinete medicale stomatologice din rețeaua de medicină școlară.