O tânără a depus o plângere penală împotriva poliției din Hong Kong susținând că a fost violată în secția din Tsuen Wan, au confirmat autoritățile în cursul zilei de sâmbătă.

„Biroul de reclamații a primit o plângere pe 22 octombrie, din partea unui reprezentant legal. Potrivit acestei plângeri, clienta ar fi fost violată în secția de poliție Tsuen Wan, pe data de 27 septembrie. Având în vedere gravitatea acestor acuzații, plângerea a fost preluată de un eșalon superior”, se precizează într-o declarație de presă a Poliției din Hong Kong, citată de hongkongfp.com.

În aceeași declarație se mai spune că reclamația „nu este consistentă”, iar anchetatorii verifică acum toată povestea. Spitalul la care ar fi ajuns presupusa victimă a refuzat să facă orice declarație sub pretextul că trebuie protejată intimitatea persoanei.

Potrivit Apple Daily, care citează surse din cadrul spitalului Queen Elizabeth, o tânără de 18 ani ar fi fost supusă unei proceduri de avort, la finele săptămânii trecute. Aceeași sursă spune că, în septembrie, tânăra a fost acostată în apropierea secției de poliție. Femeia nu era îmbrăcată în negru (culoarea protestatarilor din Hong Kong) și nu a participat la proteste, dar, cu toate acestea, a fost băgată cu forța în secția de poliție și violată în grup de patru bărbați mascați.

Femeia a intrat în depresie după acest episod și a fost ezitantă la început cu privire la depunerea reclamației. La mijlocul lunii octombrie, când s-a dus la spital, a aflat că este însărcinată. Potrivit unor surse citate de presa din Hong Kong, în timpul procedurii de avort au fost recoltate probe ADN, astfel că potențialul agresor poate fi identificat.

Ulterior, familia tinerei a contactat un avocat și a fost depusă reclamația.