Sute de militari români din Forțele Navale și din Forțele Terestre, nouă nave militare fluviale, un elicopter Puma Naval și scafandrii militari participă, de astăzi, la un exercițiu ce are loc în Delta Dunării.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, în perioada 16 – 20 septembrie, are loc cea de-a doua etapă a Exercițiului „Danube Protector 19”, seria 11, ce se desfășoară pe brațele Dunării Sfântul Gheorghe și Sulina.

Nouă nave militare fluviale, un elicopter Puma Naval, două plutoane de infanterie marină, o grupă de scafandri de luptă și scafandri fluviali și două grupe de cercetare terestră de la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” și de la Regimentul 528 Cercetare „Vlad Țepeș”, în total 330 de militari, vor executa acțiuni tactice pentru neutralizarea elementelor de diversiune ale inamicului fictiv din zona fluvială, pentru respingerea unui desant, precum și pentru menținerea libertății de navigație. Forțele participante vor desfășura, concomitent, activități de instrucție pe brațele Sfântul Gheorghe și Sulina, până la vărsarea acestora în mare.
Conform scenariului exercițiului, perturbarea căilor de comunicații fluviale prin infiltrare de elemente paramilitare, crearea de tensiuni în porturile din Delta Dunării și modificarea rutelor de transport fluvial de materii prime sunt câteva dintre amenințările pe care le vor contracara militarii din Forțele Navale și din Forțele Terestre.

La Sulina, publicul va avea ocazia să viziteze, miercuri, 18 septembrie, în intervalul orar 15.00 – 18.00, trei nave militare fluviale, care vor fi acostate la cheul din localitate.

Articolul precedentStelian Ion, ales vicepreședinte USR
Articolul următorPeste două mii de pacienți s-au prezentat vara aceasta la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase