La data de 08.01.2021, unui număr de 111 directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ de stat din județul Constanța le-a încetat contractul de management educational, transmite Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Conform procedurii, publicate pe 26 noiembrie 2020, cadrele didactice care își doreau să ocupe funcția de director/ director adjunct au avut posibilitatea de a transmite, în perioada 03-08.12.2020, documentele solicitate în format scanat (scrisoare de intenţie; Curriculum Vitae; copie de pe buletinul/ cartea de identitate; acord de numire în funcţie; raport sintetic privind activitatea managerială, în cazul cadrelor didactice care ocupaseră funcția de director).

Așadar, au avut la dispoziție 2 săptămâni pentru a pregăti și pentru a transmite prin e-mail documentele menționate mai sus, menționează ISJ Constanța.

Detașarea în interesul învățământului pe funcția de director/ director adjunct s-a realizat cu respectarea prevederilor legale în vigoare, referitoare la asigurarea conducerii interimare până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, fiind vizată cu precădere asigurarea continuității.

Din cele 111 posturi de directori/ directori adjuncți, numai în nouă situații nu a fost asigurată continuitatea managerială, pentru unul din motivele expuse mai jos:

       directorii nu au depus acord scris pentru detașare în interesul învățământului pe funcția de director conform procedurii IȘJ și prevederilor legale în vigoare – 6 situații;

       în urma analizei criteriilor de competenţă, de expertiză, a profilului personal şi a atribuţiilor specifice funcţiei de director/ director adjunct, s-au constatat deficiențe ale actului managerial – 3 situații.

Şcoala Gimnazială „GALA GALACTION” Mangalia: Director – nu a depus documentele, s-a pensionat în decembrie

Şcoala Gimnazială NR. 12 „B.P. HAŞDEU“ Constanța: Director – nu a depus documentele

Colegiul Economic Mangalia: Director – nu a depus documentele

Liceul Teoretic „NICOLAE BĂLCESCU“ Medgidia: Director – nu a depus documentele

Liceul Teoretic Negru Vodă: Director – nu a depus documentele

Palatul Copiilor Constanța : Director adjunct – nu a depus documentele

Școala Gimnazială Nr.6 „NICOLAE TITULESCU” Constanța: Director – mai mulți candidați; s-au constatat deficiențe manageriale

Liceul Teoretic „CARMEN SYLVA“ Eforie: Director – s-au constatat deficiențe manageriale

Şcoala Gimnazială Nr. 39 „NICOLAE TONITZA“ Constanța: Director adjunct – mai mulți candidați; s-au constatat deficiențe manageriale

Sursa: Realitatea de Constanta