Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au protestat, din nou, marți, față de modificările aduse legilor justiției prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.7/2019. La acţiune au luat parte și procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, dar și de la DNA Constanţa.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au ieșit și marți în fața instituției și au protestat timp de o jumătate de oră, după ce acțiuni similare au avut loc vineri și luni. De asemenea, ei și-au suspendat și activitatea, pentru o perioadă de trei zile, ca formă de protest împotriva ordonanței care modifică legile justiției, adoptată, marțea trecută, de Guvern, pe care o consideră neconstituțională.

Totodată, și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au decis să se alătură protestelor magistraților din ultimele zile împotriva modificărilor legislative propuse prin Ordonanța de Urgență a Guvernului din 19 februarie, și vor își suspenda și ei activitatea, începând de miercuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Zafer Sadâc, procurorii Parchetului Tribunalului Constanța vor suspenda activitatea zilnic, între orele 08.00 la ora 12.00, până vineri, cu excepția urgențelor.

Articolul precedentSancțiuni contravenționale de 1,6 milioane lei aplicate de ANAF în prima lună de la declanșarea operațiunii Tomis
Articolul următorPercheziții la contrabandiști de țigări: trei bărbați și o femeie, plasați sub control judiciar