Rafinăria Petromidia Năvodari a reușit să obțină în primul semestru un nivel de 3,1 milioane de materii prime procesate, un record în istoria sa de aproape 40 de ani.

Potrivit reprezentanților Grupului KMG International, proprietarul rafinăriei, aceasta a atins în luna mai un nivel record de țiței procesat de 15.650 tone/zi, cantitatea de materie primă procesată ajungând la o medie pentru primul semestru de 17.054 tone/zi. Rafinăria a înregistrat o creștere constantă a materiei prime prelucrate zilnic, de la o medie de 10.800 tone în 2007 la 11.000 în 2012, respectiv 16.763 tone anul trecut.

Rafinăria Petromidia a obținut în prima jumătate a anului circa 2,42 milioane tone carburanți, din care peste 64% au fost carburanții diesel și cel special pentru aviație – jet.

Țițeiul procesat de rafinăria Petromidia, cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, a fost descărcat integral prin terminalul marin al Grupului situat la 8,8 kilometri în largul Mării Negre direct în parcul de rezervoare, produsele finite fiind livrate ulterior pe cale rutieră, feroviară și maritimă, prin portul Midia Năvodari.

Numărul navelor operate în prima jumătate a acestui an de compania Midia Marine Terminal a fost de 301 nave și barje prin portul Midia, dar și 30 de tancuri petroliere prin terminalul marin.

În perioada 2009 – S1 2018, numărul navelor operate de compania Midia Marine Terminal s-a ridicat la 4.463 de nave și barje prin portul Midia, dar și 424 de tancuri petroliere prin terminalul marin. Cantitatea totală de materii prime livrate către rafinăria Petromidia în acest interval a fost de aproximativ 40 de milioane de tone.

Articolul precedentTuriștii iau cu asalt Delfinariul
Articolul următorConstănțean amendat cu 1.400 de lei după ce a ieșit să petreacă în fața casei