Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost citat, luni, la Direcția Națională Anticorupție pentru a-i fi prezentate datele de inculpare într-un nou dosar penal.

Fostul președinte al CJ Constanța a fost adus cu duba, luni dimineață, la sediul DNA Constanța, dar nu a fost lăsat să coboare, autovehiculul plecând spre Tribunalul Constanța. După aproximativ trei ore, în jurul prânzului, duba a revenit la Sediul DNA, de această dată Nicușor Constantinescu fiind lăsat să meargă la întâlnirea cu anchetatorii.
Ulterior, la ieșirea de la DNA, fostul președinte al CJ Constanța, întrebat ce s-a întâmplat în fața procurorilor, a spus că este vorba despre „ilegalități și abuzuri”, precizând că i-a fost instrumentat un nou dosar de cercetare penală. „Ce vedeți că se întâmplă: ilegalități și abuzuri ale DNA și SRI Constanța. Au adus avocat din oficiu, care nu știe dosarul, deși eu am avocat ales, care a fost acum două săptămâni aici, în alea două dosare cu Herghelia de la Mangalia și despre Tel Drum. (…) Am un alt dosar, pe care l-a scos domnul Bodean (procurorul DNA Adrian Bodean – n.r.) și SRI-ul acum, în campania electorală”, a mai spus Nicușor Constantinescu la urcarea în duba care l-a transportat înapoi la Penitenciar.

Nicuşor Constantinescu execută o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după contopirea celor două condamnări definitive primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. De asemenea, el mai are o condamnare definitivă de zece ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere.

Articolul precedentAu început înscrierile pentru admiterea la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”
Articolul următorDispar cablurile de pe stâlpii de pe bulevardul Mamaia