Nava Școală „Mircea” va efectua, în perioada 04 iunie – 05 iulie, marșul internațional de instrucție în Marea Mediterană și Marea Adriatică.

Vasul va avea escale în porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru și Pireu din Grecia, iar alături de echipajul de bază al navei, la bord se vor ambarca 48 de elevi din anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu”, 51 de cadeți și 14 instructori germani.

Marșul de instrucție ce cuprinde peste 2000 de mile marine, cu o  durată de 31 de zile reprezintă o oportunitate deosebită de instruire a cadeţilor români și germani și un bun prilej de probare, în cadru competitiv, a calităţilor navei și a echipajului acesteia.

Nava Școală „MIRCEA” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Aceasta a fost construită, în perioada 1938-1939, la Șantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania. Din seria sa, mai fac parte navele „Eagle” – SUA, „Gorch Fock I” – Germania, „Gorch Fock II” – Germania și „Sagres” – Portugalia.

Articolul precedentAtenție pescari! Prelungirea permiselor de pescuit în Rezervației Biosferei Delta Dunării
Articolul următorConcert Andreea Bălan, de Ziua Copilului, la Mangalia