The Rainbow Warrior III sails through Puget Sound to its first port on a West Coast tour of the United States. The ship arrived from Vancouver, Canada, to Seattle, and later on to Portland and San Francisco, connecting people who care about the earth and kickstarting the next wave of change.

Rainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace, vine în România în perioada 29 mai – 2 iunie, pentru a semnala legătura dintre modul în care producem energie în prezent și modificarea climei planetei. Constanța e prima oprire dintr-un tur european de cinci luni, care promovează soluțiile energetice curate, solicită ambiții mai înalte și acțiuni decisive pentru protejarea climei din partea liderilor europeni.

Sosirea navei Rainbow Warrior în România este un mesaj extrem de puternic. Vasul călătorește pe oceanele și mările Terrei pentru proiecte științifice sau pentru a protesta împotriva marilor poluatori. Este o platformă de conectare a celor care cred că pot și vor să ajute planeta. Rainbow Warrior e și una dintre cele mai „verzi” nave din lume: folosește preponderent velele pentru deplasare, nu deversează deșeuri în mare, iar materialele folosite pentru construirea sa au fost alese doar din surse ce respectă normele etice ale Greenpeace.

Vasul va fi ancorat în Constanța între 29 mai și 2 iunie, perioadă în care vor fi organizate diferite evenimente la bord și în port, lângă navă, pentru publicul larg.

Articolul precedentCum poți folosi o bicicletă dintr-una din stațiile amplasate în Constanța
Articolul următorLucrări de dragaj în Portul Constanța