Omul de afaceri Mohammad Murad, președintele executiv al Partidului Ecologist Român, salută creșterea salariului minim pe economie, inclusiv pentru mediul privat, anunțată de președintele PSD – Marcel Ciolacu. Mohammad Murad a avertizat însă că, în acest moment, este nevoie de mult mai multe măsuri urgente pentru a „reașeza România din punct de vedere economic după criza din energie”. Declarațiile au fost făcute, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, marți, la Raport de Zi, cu Ana Maria Păcuraru. 

„Este o măsură binevenită, pentru că orice venit în plus la nivel de angajați… și crește consumul. Dar banii pe care i-a anunțat  de dl Ciolacu sunt mai puțini decât cei luați de stat astăzi doar din TVA din creșterile de prețuri.

Să fim corecți. Pentru că creșterile la energie, gaze, combustibili, aduc un venit doar de TVA, nu mai vorbim de impozit pe profit și altele, mult mai mare decât banii pe care i-a anunțat. Astăzi, din păcate, consumul a scăzut foarte mult.

Vă dau un exemplu. Acum 10 ani, un pensionar plătea între 10-12% din pensie pentru utilități, iar astăzi se duce undeva peste 40-60% din pensie pentru utilități.

Consider că trebuie luate măsuri urgente, trebuie reașezată România din punct de vedere economic în actuala conjunctură”, a declarat. omul de afaceri Mohammad Murad

„Pentru că există o criză alimentară artificială sau mai degrabă suplimentată de niște adaosuri aberante din partea unor multinaționale. Un produs românesc vandut cu 200% adaos comercial față de același produs vândut la un lanț de magazine românești cu un adaos de 30%.

Trebuie gândit un ansamblu, și nu numai aceste măsuri, ca să aducă beneficii în România. Avem nevoie de mai multă comunicare cu clasa politică și să arătăm exact ce însemnaă liberalizarea prețurilor la energie. 

Un hotel care cu 100 de camere plătea din venituri 10% utilități, astăzi plătește 40% din venituri, utilități.  Cum putem rezista și trece mai departe mai departe”, a mai explicat omul de afaceri

Articolul precedentDosare penale la regimul rutier! Alcoolemii record
Articolul următorBNR majorează a treia oară dobânda de referință – 3%. Previziuni sumbre