Intrarea în producție a zăcământului de gaze Neptun, din Marea Neagră, va suferi o nouă amânare, de data aceasta din cauza vânzării de către gigantul american ExxonMobil a pachetului său de acțiuni, a declarat Rainer Seele, directorul general al OMV.

Șeful OMV a precizat că îngrijorările sale legate de cadrul legislativ existent în România cu privire la proiectul Neptun sunt în prezent „oarecum atenuate” și că pleacă, în continuare, de la ipoteza că decizia finală de investiții va fi luată în decurs de un an de la modificarea legii offshore.

„În absenţa unei modificări a Legii offshore, pentru prima dată mă tem că vom trece de la „când” la „dacă”, ceea ce ar fi o pierdere uriaşă pentru România”, a spus șeful OMV Petrom.

Aceasta a mai spus că recomandă „autorităţilor să facă schimbările de care avem nevoie, astfel încât să putem merge mai departe, să începem acest proiect şi să aducem, în cele din urmă, gazul în România şi veniturile statului care vin odată cu acesta”.

Ministrul Economiei din Guvernul Orban, Virgil Popescu, a declarat  într-un interviu că autoritățile trebuie să clarifice mai repede Legea Offshore, care să deblocheze investițiile din Marea Neagră. Ministrul spune că „putem discuta despre scoaterea gazelor din Marea Neagră la nivelul anului 2022”.