Peste 300 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

În sezonul estival 2020 (1 iulie-15 septembrie) de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, pompierii au desfășurat misiuni în urma cărora 721 de persoane, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în staţiunea EFORIE Nord, unde au fost asistate medical 216 persoane,  COSTINEȘTI – 167 persoane, JUPITER – 131 persoane, VAMA VECHE -104 persoane,MAMAIA  -78 persoane,CORBU – 25 persoane.

Echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele 8 puncte de prim ajutor (în stațiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter și Vama Veche) au asistat medical 1042 persoane, dintre care 636 au necesitat transportul la spital.

Salvatorii de pe șenilatele existente pe litoral au desfășurat 95 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim – ajutor existente pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

De la începutul sezonului estival și până în prezent, 64  persoane au fost salvate de la înec din mare și 10 persoane din lacuri.

 

Sursa: Realitatea de Constanta