Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a vizitat, miercuri, baza sportivă a Academiei Gheorghe Hagi, însoţit de Gheorghe Hagi, patronul clubului constănțean şi de preşedintele FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Popescu.

A fost prezentat întreg Complexul Sportiv al Academiei Gheorghe Hagi, ce cuprinde cele 8 terenuri de antrenament, hotelul care se construiește în cadrul bazei sportive, vestiarele, zona VIP și sala de trofee a clubului.

S-a discutat pe tema modului în care sportul poate fi dezvoltat, criteriile ce stau la baza formării și dezvoltării unei baze de jucători. „Mi-am dorit enorm de mult să văd acest proiect de succes realizat de ”regele fotbalului românesc” care este Gică Hagi. Să văd cum acest om pe forţa lui a reuşit în sport atât ca performanţă, pentru că a câştigat o dată campionatul, cât şi prin centrul de copii şi juniori. Viitorul… titulatura clubului spune tot. Gică Hagi a realizat ceea ce şi noi, ca misiune publică, ar trebui să facem, adică să ne ocupăm de viitorul sportului. Aceste proiecte trebuie sprijinite pentru că e nevoie. Din punctul meu de vedere este obligaţia statului să sprijine aceste proiecte de succes şi în egală măsură multiplicate, dacă se poate. De asta mi-am dorit să vin aici şi să văd ce a realizat Gică Hagi. Din lucrurile pe care le-am văzut aici,toţi avem de învăţat. pentru a încerca şi noi mai departe să dezvoltăm sportul românesc. Gică Hagi a ales să rămână în fotbal şi să construiască 40 de jucători în Liga I, 11 jucători la lotul naţional de tineret… Sunt lucruri incredibile realizate de el într-un timp foarte scurt,” a declarat Ionuț Stroe.