Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, se află în acest weekend în vizită de lucru în stațiunile de pe litoral.

„Agenţii economici trebuie să se implice mai mult pentru prevenirea creşterii cazurilor de Covid – 19. Sunt convinsă că cei care administrează cluburi, centrele comerciale consideră Guvernul partenerul lor. Eu nu am venit într-un control tipic. Am avut un dialog cu fiecare dintre managerii cluburilor, teraselor, le-am spus care sunt observaţiile mele“ a declarat ministrul.

Chiar dacă pe raza județului Constanța, rata de infectare cu Covid-19 este una scăzută, Violeta Alexandru a spus  că litoralul este un pol de atracție pentru turiști și, dacă nu sunt îngrijorări în privința constănțenilor, sunt temeri legate de turiști, care se înghesuie în cluburile de noapte, percepute ca surse de îmbolnăvire.

„Trebuie să fac apel şi la agenţii economici, şi la cei care vizitează aceste cluburile. Le-am spus că atunci când au aglomerări la intrare, pe spaţiul public, trebuie să apeleze la jandarmerie, iar agenţii economici trebuie să fie mai atenţie la rezervări“.

În urma controalelor s-a evidenţiat faptul că  în multe localuri, intrarea şi ieşirea clienților se face prin acelaşi loc, nu se păstrează distanţa, iar mulţi lucrători nu poartă mască şi mănuşi. : „Unii stăteau cu masca pe ureche, alţii cu masca agăţată de un nasture. Nu poate sta un angajat de poliţie după fiecare persoană“, a menționat  ministrul.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a fost prezentă, în acest week-end, pe litoral, unde a efectuat o serie de controale, atât în Constanța, cât și în Mamaia. Aceasta a precizat că multe cluburi preiau rezervări peste numărul optim necesar, motiv pentru care ar trebui să fie mai atenți pe viitor. „Nu ne dorim să închidem cluburile”, a spus ministrul.

În urma verificărilor de sâmbătă seara, au fost întreprinse un număr de 169 controale, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa, în urma cărora 14 angajatori au fost amendaţi cu suma de 390.500 lei. 360.000 lei este amenda data în cazul a zece patroni, care aveau angajate 18 persoane fără forme legale.

De asemenea, inspectorii de muncă au depistat şapte angajatori care aveau salariaţi în activitate, în timp ce contractual lor de muncă era suspendat pentru şomaj tehnic.

 

Articolul precedentTulcea își întâmpină primii turiști de pe navele de croazieră
Articolul următor542 cazuri de coronavirus în județul Constanța. Situația în țară