ecaterina_andronescu

 

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației  a fost prezentă azi, 18 ianuarie la Colegiul Național “Mihai Eminescu”  din Constanța, colegiu care își sărbătorește CENTENARUL. Evenimentul a fost marcat prin dezvelirea plăcii aniversare de 100 de ani, în prezența oficialităților locale.

Întrebată despre greșelile apărute în manuale unice, Ecaterina Andronescu a declarat:

„Nu mă întrebați pe mine de greșelile altora, să-i întrebați pe cei care greșesc și mai ales să îi punem să își corecteze greșelile. Vreau să vă spun că în acest an, poate ați și văzut pe siteul nostru, am rescris metodologia pentru manuale, am deschis competiția pentru manuale pentru că interesul nostru este să avem manuale corecte, manuale de calitate. Și dacă o să vă uitați în metodologie o să vedeți că anul acesta saltul spre calitatea manualelor este absolut imens. Se punctează cu 100 de puncte calitatea manualelor și nici un manual nu este selectat dacă obține mai puțin de 95 de puncte din 100, ceea ce după opinia mea este să spunem un criteriu care să ne asigure că vom avea manuale de calitate. Este o responsabilitate foarte mare și a celor care fac evaluarea manualelor pentru că cel care evaluează își asumă o responsabilitate. Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că la Turnu Severin ai pus Turnu Măgurele, autorul de manuale a pus Turnu Măgurele.

Ministrul învățământului a declarat că se vor realiza  proiecte pentru creșterea performanței școlare și banii vor veni de la Uniunea Europeană.

„Elevii au nevoie de proiectele pe care noi la avem în vedere, cum ar fi dotarea școlilor cu o tablă inteligentă  și a elevilor cu tabletă. Sper să reușim să ducem proiectul acesta la bun sfârșit. Este un pas spre creșterea performanței cred eu pentru o generație care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte și în mânuțele lor. Deci noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă și la creionul cu care scriu pe caiet. Deci un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem pentru ei sunt generația revoluției informației și bioinginerie. Proiectu se va face cu bani europeni Acum suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme pentru că este vorba de o sumă importantă având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnaziu și licee în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă.

Despre decontarea navetei elevilor si protestul Asociației Elevilor, ministrul educației a declarat că în bugetul anului 2019, sunt alocați bani pentru 2300 de microbuze școlare.

„Nu știu despre protestul lor, dar pot să vă spun ce avem de gând să facem în bugetul Ministerului dezvoltării pentru că acolo sunt toate investițiile pentru școlile noastre, sunt bani pentru 2.300 de microbuze. În această perioadă analizăm  unde vor fi distribuite cele 2.300 de microbuze, ca să îi putem aduce pe elevi din mediul rural spre urban și poate chiar din urban spre școală. După ce se aprobă bugetul în timpul acestui an școlar deja microbuzele vor fi contractate și livrate”.

Întrebată despre o posibilă candidatură la președinție Ecaterina Andronescu a răspuns că nu dorește să răspundă la această întrebare, este în an Centenar și preferă să vorbească despre altceva.

Articolul precedentIluminat stradal cu becuri led, în Mangalia
Articolul următorCel mai longeviv marinar militar în viață a împlinit 100 de ani!!!