Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că participarea la grupa mare de la grădiniță devine obligatorie, începând din anul școlar următor.

Întrebată dacă asta înseamnă că „altminteri nu mai poți fi înscris”, demnitarul a răspuns, „la pregătitoare, sigur că da”, potrivit Edupedu, care a precizat că Legea educației în vigoare prevede amendarea părinților care nu-și trimit copiii de la școală, dar nu și refuzul școlarizării pe motiv de neparticipare școlară anterioară.

„Aș vrea să nu uite nici părinții, nici autoritățile – că tot vorbeam de inspectori, șamd – că începând din anul școlar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniță devine obligatorie. (…) Deci trebuie să-i încurajăm pe părinți să-și ducă la grădiniță copilul, pentru că a devenit obligatorie grupa mare”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației, iar la întrebarea „altminteri nu mai poți fi înscris…”, ea a răspuns, „la pregătitoare, sigur că da. E important, cred, acest anunț pentru părinți. Să știe că de la toamnă trebuie să meargă la grădiniță copilul, cel puțin la grupa mare”.

Articolul precedentAproape 4,2 milioane de oameni INFECTAȚI și peste 283.000 de oameni UCIȘI la nivel global
Articolul următorConstanța, fără apă caldă. Avarie majoră RADET