Peste 6.300 de tone de alge, depuse la linia ţărmului, pe plajele turistice ale litoralului,  au fost  strânse și degajate de la deschiderea sezonului estival, de echipele de salubrizare ale ABADL. În ultimele două săptămâni  au fost colectate peste 1.300 de tone, din aproape toate staţiunile.

“Colectarea depunerilor de alge de la linia ţărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare în timpul verii, noaptea, în intervalul orar 22.00 – 06.00, cea mai mare cantitatea de alge fiind strânsă de pe tronsoanele Olimp-Vama Veche, Eforie Sud-Tuzla-Costineşti şi Năvodari”, a precizat ABADL într-un comunicat.

Conform procedurilor avizate, echipele de salubrizare colectează şi transportă zilnic materia vegetală marină depusă pe sectoarele de plajă pentru reducerea disconfortului produs turiştilor de fenomenul de înflorire algală. Operaţiunile sunt realizate pe toată linia ţărmului de la Năvodari până la Vama Veche.

De multe ori, din cauza condiţiilor meteorologice, a valurilor mării, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când acestea au ajuns la linia ţărmului. Operaţiunile sunt îngreunate de lipsa zonelor de acces dar şi de traficul rutier care înregistrează valori crescute mai ales în această perioadă. Cu toate acestea, turiştii trebuie să ştie că prezenţa algelor în apa mării sau la ţărm nu este dăunătoare sănătăţii, au  precizat reprezentanții ABADL.

Articolul precedentPatru persoane sub control judiciar, după scandalul din parcarea unui club din Mamaia
Articolul următorBărbat înecat în lacul Techirghiol, la Băile Reci