Polițiștii locali au aplicat, săptămâna trecută, peste 1.750 de sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri și fapte antisociale, valoarea totală a amenzilor fiind de aproape 400 de mii de lei.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în teren de polițiștii locali au fost aplicate 1.752 de amenzi contravenționale în valoare totală de 381.735 lei. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut, au fost date 251 de sancțiuni, creșterea înregistrată fiind de 598,01 la sută, spun reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Astfel, au fost acordate, între altele, 237 de sancțiuni contravenționale privind ordinea şi liniștea publică, 268 privind circulația pe drumurile publice, 661 pentru fapte antisociale legate de menținerea curățeniei, 410 sancțiuni contravenționale persoanelor care călătoreau fără bilet în mijloacele de transport ale RATC, 130 pentru acte de comerț ilicit desfășurate pe plajele din Mamaia și Constanța, dar și în perimetrul piețelor agroalimentare.

„Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, disciplinei în construcții și activității comerciale, precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța”, spun reprezentanții instituției. Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale, cetățenii pot sesiza Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205 sau numărul de WhatsApp 0799606142, iar echipajele poliţiei locale vor interveni în regim de urgentă.

Articolul precedentAmenzi de 22.000 de lei aplicate în Eforie, Neptun și Vama Veche
Articolul următorUn bărbat de aproximativ 40 de ani s-a înecat la Costinești