Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au controlat complexurile comerciale Eden și Histria din Constanța, fiind vizate în special jucăriile cu laser, care ar putea fi periculoase pentru copii.

Potrivit reprezentanților CJPC, controalele i-au vizat n special pe distribuitorii de jucării și „chinezării”, adică cei care vând produse contrafăcute. „Această acțiune are la bază tematică națională, legată de lasere (jucării cu laser – n.r.), declanșata în urma accidentării unui copil”, a precizat comisarul șef, Horia Constantinescu.
În urma acțiunii au fost confiscate peste 5.000 de astfel de jucării cu laser, și au fost retrase de la vânzare ceasuri sau produse electronice neconforme. „În urma extinderii controlului au fost constatate o sumedenie de abateri: copii de marcă, jucării periculoase, jucării fără detaliile obligatorii etc. S-au lăsat invitații și au fost sigilate spațiile de prezentare și depozitare, din cauza lipsei inventarului și a cantității mari de produse”, a mai spus Horia Constantinescu. El a precizat că marfa neconformă va fi distrusă.

Articolul precedentJonglerii, percuție și magie în weekend, pe faleza Cazinoului din Constanța
Articolul următorSimona Halep este în sferturi la Toronto