ANM a emis cod galben de ninsori și viscol în perioada : 5 februarie, ora 08:00 – 6 februarie, ora 10:00. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

Comandamentul de iarnă RAJDP  este pregătit, „De mâine vor fi precipitații în tot județul, seara se vor transforma în ninsoare asociată cu vânt puternic. Joi nu vor mai fi precipitații, doar vânt care va spulbera zăpadă depusă în cursul nopții. Posibil condiții de polei la trecerea la temperaturi negative și transformarea  ploii in zăpadă. La acel moment se va interveni cu sare pentru a evita formarea poleiului.  Având în vedere că aceste fenomene meteo se vor petrece în noaptea de miercuri spre joi (trafic foarte redus) se va acționa toată noaptea și dimineața. Este foarte important sa se circule cu atenție și viteză scăzută, anunță Lucian Lungoci director RAJDP.