Cei 12 navigatori capturați de pirații nigerieni pe data de 22 septembrie 2018, au fost eliberați. Printre navigatorii eliberați se află si un navigator din Romania. Navigatorii au ajuns în Elveția pentru investigații medicale și vor fi repatriați cât mai repede.

„Compania le va acorda tot suportul necesar in perioada urmatoare pentru ca aceștia să poată trece peste traumele psihice suferite în timpul cât au fost reținuți de banda de criminali nigerieni” a transmis societatea Massoel Shipping.
În zona golfului Guineea, în acest an, au crescut în intensitate atacurile unor grupări anti guvernamentale nigeriene împotriva navelor comerciale care tranziteaza zona. Luptele din zona Deltei Nigerului pentru acapararea resurselor petroliere și a puterii politice sunt din ce în ce mai intense iar navigatorii si lucrătorii din zona sunt deseori victime ale acestor lupte.

SLN se alatură tuturor sindicatelor la nivel global care fac apel către comunitatea internațională să fie mai activă în aceste zone pentru a apara liniile comerciale și navele de transport și a acorda o protectie necesară echipajelor care deservesc aceste nave.

 

Articolul precedentRafinăria Petromidia și divizia de petrochimie intră în revizie programată
Articolul următorVIDEO| Premieră la Constanța. Expoziţia „IA – Zbor Centenar“