În contextul epidemiei de COVID-19, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța ia măsuri sporite pentru prevenirea răspândirii virusului.

La stabilirea acestor măsuri s-a avut în vedere limitarea la maximum a contactelor dintre persoane și evitarea aglomerației la birourile care lucrează cu publicul, anunță reprezentanții CNAPMC.

„În prezent, au fost limitate activitățile cu publicul, interzicându-se accesul publicului în compartimentele unde se depun documente pentru autorizare, facturări, registratură.  Documentele se depun pe birourile de pe holul clădirii, la parter, însoțite de datele de contact ale solicitantului, respectiv numărul de telefon și adresa de e-mail.În funcție de evoluția îmbolnăvirilor, următoarea etapă constă în suspendarea tuturor activităților cu publicul.”

Au fost achiziționate în regim de urgență materiale sanitare și echipamente de protecție, au fost montate, în zonele destinate publicului și pe căile de acces, dozatoare cu gel dezinfectant.

Au fost montate dozatoare și la porțile de intrare în port, cu acces pietonal, respectiv porțile 1, 2,3, 5 și 10 bis, porți desemnate de acces și pentru echipajele navelor din portul Constanța.

Toate aceste măsuri au ca obiectiv o protecție eficientă împotriva răspândirii virusului COVID-19, pe teritoriul porturilor maritime românești nefiind înregistrate astfel de cazuri până la această dată.