Pentru că beneficiarii Căminului reprezintă o categorie vulnerabilă din cauza afecțiunilor cronice pe care le prezintă și a imunității scăzute a organismului, zilele acestea s-au achiziționat 13 echipamente de decontaminare a aerului, care oferă beneficii antimicrobiene și antivirale, fără a afecta organismul uman și fără întreruperea activității din instituție.

 Aceste echipamente se alătură celor patru  lămpi UV bactericide utilizate pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete care existau deja în cămin. De asemenea, au fost achiziționate 10 aparate concentratoare de oxigen.

Toate spațiile în care locuiesc seniorii dar și curtea căminului sunt dezinfectate permanent cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății.

Zilnic se efectuează triajul epidemiologic al beneficiarilor și angajaților iar seniorii sunt supravegheați medical în permanență.

Pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu virusul SARS-COV-2, s-a efectuat testarea personalului și a beneficiarilor. De asemenea, la nivelul căminului s-a amenajat un centru de vaccinare anti-COVID, pentru seniori și angajați, fiind imunizați aproximativ 80% dintre beneficiari și 75% din angajați.

Personalul respectă cu strictețe măsurile de igienă, în acest sens s-au achiziționat materiale sanitare, dezinfectanți și echipamente de protecție pentru diminuarea riscului de infecție.

„Dacă totuși există cazuri de persoane confirmate pozitiv, a fost identificat și operaționalizat un spațiu destinat exclusiv izolării celor asimptomatici sau cu formă ușoară de boală, inclusiv cu cameră de dezechipare. De asemenea, a fost amenajat un spațiu destinat exclusiv carantinării contacților direcți ai beneficiarilor confirmați cu infecție COVID – 19, inclusiv cu cameră de dezechipare.,”transmite primăria municipiului Constanța

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentNicolae Ciucă, propus ca premier al României
Articolul următorZuckerverse, Faceplant sau Ye? Care este noul nume al platformei Facebook