„Ziua Constanței” va fi marcată prin o paradă cu caracter civil și militar care se va desfășura marți, 21 mai, începând cu ora 17:00.

O acțiune la care vor participa peste 2000 de participanți elevi, studenți, sportivi, structuri militare, inclusiv militari aparținând forțelor armate membre N.A.T.O, jandarmi călare și păpuși uriașe va avea loc pe străzile din municipiu. Traseul de desfășurare a evenimentului va cuprinde Sala Sporturilor- strada Traian – Piața Ovidiu.

Pentru ca parada  să se desfășoare în condiții optime, de astăzi, 20 mai, ora 18:00, se va interzice oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul Capitol- Piața Ovidiu, inclusiv în parcările de la Poștă și de la Sala Sporturilor. În ziua de 21 mai, de la ora 14:00 se va restricționa parțial și temporar zona de deplasare de pe strada Mircea cel Bătrân cuprinsă între străzile Smârdan și Decebal, pentru a permite oprirea autobuzelor care vor transporta participanții la paradă.

Începând cu ora 16:15 se va închide total circulația pe traseul de desfășurare a paradei, cuprins între zona Capitol și Piața Ovidiu. De asemenea, va fi oprită circulația la intersecția bulevardului Tomis cu strada Traian, ceea ce va conduce la întârzieri pentru mijloacele de transport ale RATC Constanța de aproximativ 10 – 15 minute.

Pentru buna desfășurare a circulaței se recomandă evitarea zonelor respective iar Poliția Rutieră Constanța și Serviciul Rutier al Direcției Generale a Poliției Locale Constanța vor asigura dirijarea traficului și în mai multe intersecții strada Mircea cel Bătrân cu bulevardul Mamaia; strada Răscoala din 1907 cu bulevardul Mamaia; strada Mihai Viteazul cu bulevardul Mamaia; strada Mihai Viteazul cu bulevardul Ferdinand; strada Mihai Viteazul cu strada Traian; strada Traian cu strada Termele Romane; strada Răscoala din 1907 cu bulevardul Ferdinand.

Programul evenimentelor pentru 21 mai este următorul:

Ora 12.00~ TEDEUM oficiat de IPS Teodosie la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena;

Ora 17.00~ Parada Constanței~Sala Sporturilor, 2000 de participanți: sportivi, olimpici, militari, jandarmi călare, studenți, elevi, cadre didactice, artiști, înalte fețe bisericești, reprezentanți ai etniilor dobrogene și oficialități vor saluta cu respect orașul pe traseul Bd.Tomis-Piața Ovidiu;

Ora 18.00~ Salutul oficialităților pe scena amplasată în Piața Ovidiu;

Ora 18.30~ Piața Ovidiu~ Spectacol cu Ansamblul IHOLU al Comunitatății Armâne din Romania, Filiala Constanța, Ansamblul Elpis și Ansamblul Elpis Junior, Ansamblul Can Renkler, Colegiul Național “Regina Maria”, Ioana Lucia și Mara Andreea Berechet

Ora 20.00~ Piața Ovidiu~ CIULEANDRA~ Adrian Stavian și Teatrul Semn vă invită la un spectacol-manifest, un show complet în care legende românești sunt aduse la viață cu forța de expresie a sunetului și a luminii, totul structurat pe muzică originală, special compusă pentru a redimensiona aceste valori;

Ora 21.00~ Piața Ovidiu~ Concert extraordinar 3SUD EST;

Ora 22.00~ Piața Ovidiu~ Foc de artificii

Articolul precedentAvarie RAJA. Trafic blocat în Constanța
Articolul următorFOTO| Neversea. Un DJ a mixat în premieră mondială, de pe o turbină eoliană, la 100 de metri înălțime!