Pentru a spori siguranța clienților piețelor din municipiul Constanța și ca măsură de prevenție privind îmbolnăvirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, Primăria Municipiului Constanța desfășoară o amplă campanie de dezinfecție în piețele agroalimentare din municipiu.

„Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, echipele Direcției Gestionare Servicii publice au acționat în această dimineață în piețele: Griviței, Cireșica, Brotăcei, Tomis III, I.L Caragiale, Tic-Tac, Filipescu și Unirii, în intervalul orar 04:00 – 06:00, astfel încât, la începerea activității, toate zonele să fie igienizate. Asemenea operațiuni se vor desfășura zilnic,” anunță reprezentanții primăriei.

Pentru dezinfecție se folosește un detergent profesional care are proprietăți de spălare și degresare puternice a străzilor fără a afecta mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90%, fără a avea efecte nocive asupra omului și animalelor.

Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanţa socială recomandată de 1,5 metri și să evite formarea grupurilor de persoane. De asemenea, îi sfătuim pe constănțeni să se aprovizioneze de la cea mai apropiată piaţă din zona de domiciliu, pentru a evita deplasările pe distanţe lungi.

Sursa: Realitatea de Constanta