Doi marocani care au intrat ilegal în România din R. Bulgaria, pe la frontiera „verde” au fost prinși de polițiștii de frontieră. Au fost preluați dede către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor. 

În data de 18.11.2020, acţionând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, în cooperare cu polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa, au descoperit între localitatea Bugeac și Mănăstirea Dervent, doi marocani în vârstă de 28, respectiv 31 de ani. despre care existau suspiciuni că au intrat ilegal în România.

În urma verificărilor s -a constatat că pe numele unuia dintre cei doi era emisă o alertă de către autoritățile din Germania. De asemenea, în cadrul cercetărilor, aceștia au declarat că au intrat ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R.Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

Sursa: Realitatea de Constanta