Forţele Navale Române participă joi, 24 ianuarie, la ceremoniile organizate cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, ceremoniile de joi vor fi organizate conform următorului program: la Constanța, de la ora 11.00, în Piața Ovidiu; la Mangalia, de la ora 10.55, la Complexul monumental din Piața Republicii; la Brăila, de la ora 11.00, în Piața Independenței la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza; la Tulcea, de la ora 10.00, în Piața Tricolorului; la Babadag, de la ora 09.00, la Monumentul Eroilor din Babadag. De asemenea, la Cercul Militar din Brăila va fi marcat acest moment important din istoria României, printr-un simpozion cu tema ”Mica Unire”, miercuri, 23 ianuarie, în intervalul orar 12.00-13.30.

Reprezentanții Forțelor Navale vor participa, în Bucureşti, la activităţile organizate de Ministerul Apărării Naționale, începând cu ora 10.30, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Dealul Patriarhiei.

Unirea Principatelor Române a reprezentat, pentru marinarii militari, actul premergător de constituire al Marinei Militare Române moderne.

Prin unirea flotilelor Moldovei și a Țării Românești, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a pus bazele dezvoltării Forțelor Navale Române de azi, iar după revenirea Dobrogei la Patria Mamă și dobândirea ieșirii la Oceanul Planetar de către țara noastră, Forțele Navale Române au primit în aria de responsabilitate și apărarea securității maritime a țării.

Articolul precedentBunuri contrafăcute în valoare de peste 180.000 lei, confiscate în Portul Constanţa
Articolul următorLa un pas de dezastru. Mii de prezervative contrafăcute descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea