Forțele Navale Române vor sărbători, Ziua Armatei României cu  ceremonii militare și religioase pentru cinstirea memoriei eroilor Patriei. Marinarii militari vor participa joi, 25 octombrie, cu expoziții de tehnică și armament și activități culturale desfășurate în Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Babadag și București.

La Constanța, ceremonia va avea loc la Monumentul Eroilor din cel De-al Doilea Război Mondial, în Cimitirul Central, începând cu ora 10.00, iar în intervalul orar 11.00-17.00,în parcarea unui centru comercial, va fi prezentată o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din dotarea Forțelor Navale și a Forțelor Terestre. La ora 19.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe pe traseul Piața Ovidiu – Bulevardul Tomis – Prefectura Județului Constanța.

La Mangalia, ceremonia militară și religioasă se va desfășura în Piața Republicii, în intervalul orar 11.00-12.00.

La Tulcea miercuri, 24 octombrie, în intervalul orar 13-14.00, va avea loc simpozionul intitulat „Armata României în cadrul Alianței Atlanticului de Nord”, iar ceremonia militară și religioasă va avea loc joi, 25 octombrie, începând cu ora 10.00, în Cimitirul Eroilor.

Înfanteriștii marini vor participa la ceremonia militară și religioasă care va avea loc la Monumentul Eroilor de la Babadag, în intervalul orar 10.00-11.00.

La Brăila, ceremonia militară și religioasă se va desfășura în Piața Independenței, la Monumentul Sublocotenentului Erou Ecaterina Teodoroiu, începând cu ora 10.00. Seara, militarii brăileni se vor retrage cu torțe, începând cu ora 20.00, pe traseul Teatrul „Maria Filotti” – Catedrala „Nașterea Domnului” din localitate.

Marinarii militari vor participa la București, la trei activități dedicate Zilei Armatei României. La ora 9.00, reprezentanții Forțelor Navale vor participa la ceremoniile organizate  la monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” și la Monumentul Eroilor Genişti – Leu.

 

Articolul precedentInfractorii vor fi mult mai atent monitorizați. Parcul auto al poliției constănțene a fost mărit
Articolul următorAtenție șoferi. Transport agabaritic pe ruta Aeroport Mihail Kogălniceanu – Corbu