Militarii Forțelor Navale Române participă, în perioada 5-6 iunie, la numeroase activități organizate cu prilejul Zilei Eroilor în garnizoanele București, Constanța, Brăila, Tulcea și Babadag. Acțiunile au menirea de a-i cinsti pe eroii români căzuți la datorie de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă, pentru apărarea țării noastre și pentru libertatea neamului românesc.

La București, marinarii vor fi prezenți joi, 6 iunie, la ceremoniile militare și religioase care vor avea loc la Mormântul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol), la Monumentul eroilor militari căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului) și la Monumentul Eroilor Patriei (pe esplanada Universității Naționale de Apărare „Carol I”), începând cu ora 12.00.

La Constanța, ceremonia militară și religioasă va fi organizată joi, 6 iunie, în intervalul orar 11.00 – 13.00, la Monumentul Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, în Cimitirul Central.

La Brăila, marinarii militari vor fi prezenți la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, unde se va desfășura ceremonialul militar și religios, începând cu ora 16.45, după care oficialii militari și civili se vor deplasa la Cimitirul Eroilor „Sfântul Constantin”, unde se vor depune coroane de flori.

Miercuri, 5 iunie, de la ora 14.00, marinarii militari tulceni vor organiza un simpozion dedicat Zilei Eroilor cu tema „Cinste Eroilor Neamului”, la cercul militar din localitate, iar joi, 6 iunie, în intervalul orar 12.00 – 13.00, vor participa la ceremonia care va avea loc la Cimitirul Eroilor.

În Babadag, ceremonialul militar și religios se va desfășura la Monumentul Eroilor din parcul orașului, în intervalul orar 09.00 – 10.00.

Articolul precedentA început ridicarea mașinilor fără permis de acces în Zona Peninsulară!
Articolul următorTransporturi agabaritice pe ruta Constanța – Carei