Reprezentanți ai CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța au efectuat zilele acestea o vizită de lucru în porturi din Serbia, Croația și Bosnia – Hertegovina.

În Serbia au fost vizitate porturile dunărene Belgrad, Novi Sad și Smederevo, precum și portul Sabac situat pe râul Sava, afluent al Dunării. Aceste porturi au potențial important pentru fluxurile de marfă tranzitate prin portul Constanța, în special pentru mărfuri agri-bulk , fertilizanți, minereu și cărbune. Un alt aspect important îl reprezintă recenta achiziție a portului Novi Sad de către compania P&O, care face parte din grupul DP World.

Vizita în portul Vukovar a fost facilitată și de prezența la reuniunea porturilor Vukovar, Baja și Pancevo care a avut loc în aceeași perioadă.

În Bosnia, reprezentanții Portului Constanța au avut oportunitatea de a vizita portul Brcko, situat pe râul Sava, precum și modernul complex industrial Belisar, aflat în vecinătatea portului, principal producător de zahăr și procesator de ulei comestibil și de cafea din regiune.

În cadrul acestor vizite au fost discutate aspecte legate de dezvoltarea porturilor respective și rolul acestora din punct de vedere logistic și comercial pentru fluxurile de marfă tranzitate prin Portul Constanța, precum și modalități de îmbunătățire a relațiilor existente cu aceste porturi partenere.

Articolul precedentWeekend dedicat copilăriei la Constanța!
Articolul următorCod galben de vremea severă în Constanța!!