Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit în ultimele 24 de ore bunuri susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare totală de peste 81.900 lei.

 

În data de 03.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, în urma controlului unui autocar polițiștii de frontieră au descoperit în cala destinată bagajelelor 65 articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute.  Acestea  aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 21 de ani care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

La acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român, în vârstă de 38 de ani. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagaje, 264 articole vestimentare. Bărbatul a declarat că a achiziționat bunurile din Turcia în scopul comercializării acestora.

Tot în aceași zi poliţişti de frontieră  au descoperit în cala destinată bagajelelor dintr-un autocar, patru saci de culoare gri ce conţineau 441 articole vestimentare. Acestea aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 22 de ani, care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Toate produsele, în valoare de peste 81.900 lei , au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Imagine

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta