Publicul din Mangalia s-a bucurat sâmbătă, 18 mai, între orele 18.00 – 24, de o serie de activități culturale, desfășurate la Muzeul de Arheologie Callatis. Evenimenul ”Noaptea Muzeelor”, se desfășoară, anual, sub patronjul Consiliului Europei, UNESCO și  Consiliul Internațional al Muzeelor.

Spectatorii au urmărit câteva fragmente de tragedie antică, interpretate de trupa de teatru ”Thaliamar”, coordonată de Aura Mircea, precum și demonstrații de lupte de gladiatori – ”Gladiatorii din Scythia Minor” de către Danais.

În cadrul evenimentului au fost marcați cei 60 de ani de la descoperirea papirusului de la Mangalia – cel mai vechi document scris din Europa. Au fost relevate aspecte ale panteonului callatian, fiind prezentată cea mai nouă ofertă a muzeului – turul istoric ghidat al orașului, ce va cuprinde principalele obiective turistice de pe raza municipiului.

Copiii s-au bucurat de o serie de ateliere de croitorie fără ac și modelaj în lut. Ediția din acest an a evenimentului cultural „Noaptea muzeelor”, a prilejuit reîntâlnirea publicului cu discipolii Școlii de desen „Prof. Karl Robert Perko”. Expoziţia ”Memoria unui exponat” a cuprins  lucrări de pictură şi grafică inspirate din colecția muzeului callatian. Tinerii artişti, elevi ai şcolilor din Mangalia şi din localităţile învecinate, îndrumaţi de pictorul Karl Robert Perko, au abordat cu succes în lucrările lor diverse tehnici de desen şi pictură, cărbune, tuş, sepia, pastel, ulei, creion, acuarelă şi anatomie artistică, apreciate de publicul participant la eveniment.  Academia de pictură și grafică a luat fiinţă în anul 2008 ca o expresie a cultului pentru frumos şi artă, materializat în numeroase expoziţii ale elevilor din Mangalia.

Articolul precedentLuceafărul stinge Farul la Oradea
Articolul următorFeel SEAvic pe Plaja Tuzla!