Primăria Municipiului Mangalia a început lucrările de reabilitare a tramei stradale pe un număr de 17 străzi din mai multe zone ale orașului. Proiectul în valoare de 7 mil. de euro face parte dintr-un amplu program de modernizare a infrastructurii din oraș și stațiuni, cu fonduri europene.

Proiectul de reabilitare a celor 17 străzi a fost inițiat încă din 2016, odată cu deschiderea noilor axe de finanțare europeană. După parcurgerea etapelor legale de evaluare și analiză, contractul de finanțare a fost semnat în primăvara anului 2019. Ulterior, s-au desfășurat procedurile de achiziție și licitație, astfel că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în primele zile ale acestui an..

„Abia după finalizarea lucrărilor pe o stradă, se va intra pe următoarea stradă din graficul de lucrări. În prezent, suntem cu utilajele pe str. Muncitorului, care avea nevoie stringentă de reabilitare. Facem trasările topografice, apoi începem reabilitarea trotuarelor, cu pavele. Ulterior, vom continua cu asfaltarea străzilor și aleilor din cartier.,”, a declarat Radu Cristian, primarul  Mangaliei.

Conform proiectului tehnic, se vor asfalta peste 7 mii mp de drum, pe următoarele străzi: Dr. Motaș, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertății, Mărășești, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Țepeș Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan.

Termenul de finalizare a lucrărilor este toamna acestui an.