spital_mangalia

 

Bebelușii maternității din Mangalia pot  beneficia gratuit, de  control auditiv realizat cu aparatură medicală modernă.

Spitalul Municipal Mangalia a achiziționat, recent, aparatură medicală performantă pentru testarea auditivă a nou-născuților.   Din luna decembrie a anului trecut, fiecare nou-născut din Spitalul Municipal Mangalia a fost supus controlului auditiv de specialitate, fără a fi depistate probleme auditive. Reprezentanții spitalului spun că aparatul primit este de un real folos atât pentru bebeluși, cât și pentru cadrele medicale și părinți, deoarece screeningul auzului la nou-născuți este singura metodă prin care se pot depista, din timp, eventuale afecțiuni auditive.

”Ne bucurăm că și spitalul nostru, alături de alte zeci de spitale regionale și municipale din țară, dispune de metoda  screening-ului auditiv. În acest mod, toți nou-născuții din Mangalia vor putea fi diagnosticați, corect, în cazul în care se constată că sunt probleme majore la nivelul urechii, de tipul hipoacuziilor, sau mai grav, a surdității. Aceasta este singura metodă prin care se pot minimiza efectele hipoacuziei sau surdității, aplicându-se, în timp util, tratamentul corespunzător”, au precizat reprezentanții conducerii spitalului.

În curând, va fi scos la concurs un post la Secția Pediatrie pentru desfășurarea în bune condiții a activității medicale de pe această secție.

 

Articolul precedentNoi reguli privind accesul vizitatorilor în Spitalul Județean de Urgență Constanța, din cauza gripei
Articolul următorUrmărit internațional pentru furt, prins la Medgidia