Primăria Municipiului Mangalia a organizat, luni, 10 decembrie, un eveniment  prilejuit de avanpremiera filmului documentar ”Mangalia 100”, realizat cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Documentarul  “Mangalia 100”, prezentă povestea orașului cu o istorie impresionantă – de la Callatis, vechea colonie grecească și până în zilele noastre.

Pentru a surprinde cât mai bine povestea și realitățile municipiului Mangalia, filmul conține interviuri cu persoane publice și descrie istoria urbei, modul de dezvoltare, elementele de unicitate, situația actuală a comunității precum și proiectele de viitor. Municipiul de la malul mării a fost recunoscut pentru bogățiile sale, încă din perioada elenistică, atunci când oraşul–stat autonom Callatis a fost cel mai important centru economic şi cultural al zonei. Despre toate aceste realități istorice, dar și despre Mangalia, oraș modern al secolului al XXI-lea, s-a vorbit pe larg, în cadrul evenimentului organizat pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire.

În perioada următoare, filmul va putea fi urmărit de publicul larg, prin intermediul instituțiilor de cultură și învățământ de la nivelul orașului.

Articolul precedentScutere electrice contrafăcute, confiscate de poliţiştii constănțeni
Articolul următorTineri reținuți în urma unor percheziții la persoane bănuite de infracțiuni cu violență