Doi bărbați din localitatea constănțeană Viile au fost arestați preventiv după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, au omorât un tânăr după un conflict spontan iscat pe stradă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, fapta s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.30, în centrul satului Viile, comuna Ion Corvin, din județul Constanța. Cei doi bărbați se aflau în apropierea Căminului cultural și a școlii și, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au avut un conflict spontan cu un bărbat de 33 de ani și l-au atacat, unul cu un cuțit și celălalt cu alt obiect contondent. „În timp ce un martor îl împiedica pe al doilea inculpat să lovească victima în cap cu obiectul contondent, primul inculpat l-a înjunghiat în zona pieptului cu un cuțit pe numitul C.A., în vârstă de 33 de ani și i-a provocat o leziune transfixiantă a inimii, ce a dus imediat la moarte”, se arată în rechizitoriul procurorilor constănțeni.
Ulterior, ei au spart parbrizul autoutilitarei din care coborâse victima de la volan, prin lovirea cu o țeavă luată din mâinile acesteia. „S-a apreciat că prin acțiunile de violență asupra victimei și autovehiculului acesteia cei doi inculpați au tulburat ordinea și liniștea publică din localitate”, arată anchetatorii.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe timp de câte 24 de ore a celor doi inculpați, cercetați primul pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, de tulburarea ordinii și liniștii publice și de distrugere, iar al doilea pentru complicitate la infracțiunea de omor și a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Ulterior, în cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă față de aceștia, pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Constanța.

Articolul precedentSe amenajează noi locuri de parcare în Constanța
Articolul următorSute de marinari militari români și ucraineni se antrenează împreună pe Dunăre