Teatrul de Stat Constanța organizează, în perioada 20 – 30 iunie, cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, o amplă acțiune culturală la care vor participa peste 30 de teatre din țară și străinătate. Spectacolele din cadrul festivalului vor avea loc la Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” dar și în Piața Ovidiu.

Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății” este o continuare a “Serilor de teatru antic” inițiate în anii ’70 de bine-cunoscutul regizor Silviu Purcărete. Ediția de anul acesta are în program producții teatrale ale marilor regizori din România, spectacole pe texte clasice și contemporane, o parte din ele atacând, sub o formă sau alta, temele mitologice și evoluția lor de-a lungul timpului.
Biletele pentru evenimentele desfășurate la Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” se pot achiziționa online, de pe platforma www.mystage.ro, dar și de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța.
Spectacolele din Piața Ovidiu, și recitalul de la Muzeul Național de Artă au intrarea liberă.

În deschidere, joi, 20 iunie, de la ora 19.00, Teatrul National „Mihai Eminescu” din Chișinău va prezenta spectacolul „Carnavalul”, după I.L. Caragiale. În regia lui Alexa Visarion, spectacolul se va juca la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Apoi, de la ora 21.00, în Piața Ovidiu se va juca spectacolul de operetă „Silvia”, de Emmerich Kálmán, regia Cristian Mihăilescu – Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galați.

Articolul precedentIncendiu la Spitalul CFR: aproximativ 60 de persoane evacuate
Articolul următorNave militare desfășoară misiuni de foc în Marea Neagră, între Capu Midia și Mangalia