Lucrările de întreținere curentă, ce sunt executate în prezent pe Autostrada Soarelui, vor fi suspendate la noapte pentru a permite desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță pe perioada Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrările vor fi întrerupte în această noapte, de la ora 24.00, și vor fi reluate în data de 6 mai. În această perioadă vor fi ridicate parțial restricțiile de șantier, iar circulația se va desfășura pe ambele sensuri de mers, spre și dinspre litoral, între nodurile rutiere Lehliu și Drajna. Se vor menține însă restricții de viteză, de 80 km/h, pe un sector de 6 km, cuprins între cele două noduri rutiere.

Pe sectorul de drum în cauză reparațiile s-au desfășurat în regim de drum închis încă din data de 28 martie de către un operator privat cu utilaje și muncitori proprii. „Precizăm că operatorul economic este responsabil de respectarea legislației privind echipamentul și conduita muncitorilor în șantier”, spun reprezentanții CNAIR.

De asemenea, pe sectorul de beton al A2, cuprins între București și Fundulea, au fost efectuate lucrări de plombare pentru menținerea viabilității drumului, până când acesta va intra în lucrări de reparații capitale.

Reamintim că pe sectorul de beton al A2 sunt instituite restricții de viteză de 80 km/h, care vor fi menținute până la finalizarea reparațiilor capitale. „Se vor depune toate eforturile pentru ca aceste lucrări să nu afecteze major traficul rutier spre și dinspre litoral, în perioada sezonului estival”, au mai precizat sursele citate.

Articolul precedentMisiunile jandarmilor constănțeni în perioada minivacanței de 1 Mai
Articolul următorLiniile de autobuze 51B și 5B vor circula, din 1 Mai, pe trasee noi