Noi dispoziții de dragaj au fost emise pentru trei noi zone în cadrul acestui important proiect de investiții din Portul Constanța. Lucrările de dragaj se realizează în vecinătatea unor operatori portuari importanți, în zonele 7, 8 și 11 ale portului.

Potrivit reprezentanților CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, lucrările de dragaj sunt prevăzute în cadrul proiectului de investiție ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”. În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului Portului de Lucru și a șenalului de acces către acesta din Portul Constanța Sud. În Portul de Lucru se va realiza adâncirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include și lucrări de protecție a cheurilor din Portul de Lucru.

Lucrările de dragaj avansează în Portul Constanța

Lucrările de dragaj avansează în Portul ConstanțaAstăzi au fost emise noi dispoziții de dragaj pentru trei noi zone în cadrul acestui important proiect de investiții din Portul Constanța. Lucrările de dragaj se realizează în vecinătatea operatorilor portuari astfel:-zona 7: NORTH STAR SHIPPING, CRH Ciment România, CHIMPEX;-zona 8: CHIMPEX;-zona 11: OIL TERMINAL.Lucrările de dragaj sunt prevăzute în cadrul proiectului de investiție ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”.În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului Portului de Lucru și a șenalului de acces către acesta din Portul Constanța Sud.În Portul de Lucru se va realiza adâncirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include și lucrări de protecție a cheurilor din Portul de Lucru.Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritară 1 Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Creșterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe rețeaua TEN-T centrală.CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a făcut eforturi pentru a accesa fonduri nerambursabile și a implementa acest proiect în scopul asigurării condițiilor de navigație în siguranță pe șenalele de acces, bazinele de manevră și bazinele danelor din Portul Constanța.

Publicată de Constanta Port pe Joi, 31 octombrie 2019

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritară 1 Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Creșterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe rețeaua TEN-T centrală.
„CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a făcut eforturi pentru a accesa fonduri nerambursabile și a implementa acest proiect în scopul asigurării condițiilor de navigație în siguranță pe șenalele de acces, bazinele de manevră și bazinele danelor din Portul Constanța”, au transmis sursele citate.

Articolul precedentUn TIR a lut foc după ce s-a răsturnat pe autostrada A2 (VIDEO)
Articolul următorEvenimente de neratat: unde mergem și ce vedem în acest week-end, la Constanța