Veste bună pentru turismul românesc. Ministerul Turismului a anunțat pentru 2019, că menține tichetele de vacanță.

Voucherele de vacanță au reprezentat un sprijin esențial pentru industria turismului românesc, pe Litoral salvând hotelierii, cel puțin în luna iulie, când timpul nu a fost tocmai favorabil unei vacanțe cu mult soare.

Gradul de ocupare din această săptămână pe Litoral și în Delta Dunării, continuă să fie unul fără precedent în ultimii 10 ani. Tichetele de vacanţă acordate masiv în sectorul bugetar şi chiar şi în cel privat, în ultimele săptămâni şi luni, face ca în acest moment, să se înregistreze un record în ultimii 10 ani, în beneficiul turismului românesc.

Turiştii români, datorită vaucherelor de vacanță, preferă acum circuite organizate, prin agenţiile de turism, în locul unui sejur într-o singură destinaţie. Faptul că agenţiile de turism pot include, pe lângă nopţi de cazare în pensiuni sau hoteluri, servicii de masă, bilete de transport și la atracţiile turistice (telegondola, vaporaşe de croazieră, muzee, parcuri de aventură, Delfinariu, evenimente gen „Seara Dobrogeană” concerte,Neversea)  atrage posesorii de tichete de vacanţă spre agenţiile de turism, unde îşi compun orice pachet de vacanţă în România îşi doresc, pachet pe care îl plătesc prin tichete de vacanţă” a declarat Corina Martin, președinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT).

Articolul precedentAccident grav la Castelu. Gravidă preluată cu elicopterul SMURD
Articolul următorPestă porcină africană confirmată la suine din Saraiu și Oltina